Compania APOLODOR a executat demolarea prin basculare a Pavilionului Administrativ de pe platforma de la Mioveni, sâmbătă, 14 februarie 2008, ora 15:00.

Cladirea, formată din 10 nivele (S + P + 8E) şi având o amprentă la sol de 960 mp, se afla la doar 3 metri de corpul de legătură cu noul corp administrativ. Vechiul pavilion trebuia demolat asfel încât clădirea învecinată (racordată la reţele de curent electric, apă, gaze, şi perfect funcţională) să nu fie afectată.

În urma imploziei controlate, pentru care s-a folosit o cantitate de 90 kg de explozibil, clădirea s-a înclinat la 30º în direcţia parcarii P3, astfel că, deşi erau foarte aproape, corpul de legătură şi noul sediu administrativ nu au fost deloc afectate.

La o distanţă de 2 metri faţă de locul în care a căzut clădirea se afla şi o canalizare în funcţiune, care a rămas de asemenea intactă după contactul pavilionului cu pământul.

Tot materialul din clădirea demolată s-a strâns în groapa executată înainte de implozie, largă de 20 m, înconjurată de un dig de pământ, care a avut şi rolul de a opri undele de şoc.

Nu a fost raportată nici o pagubă (nici un geam spart la cladirile din jur), din fotografiile expuse rezultând că şi stâlpii de iluminat aflaţi la 2 m de clădire au rămas neatinşi.

Get the Flash Player to see this content.

3 Comments

Go to Comment Form »
 1.   Adrian said:

  22 februarie, 2009 @ 20:59

  cu siguranta va puteti mandri de acest rezultat in care se vede clar: totul a decurs conform calculelor. inca o lucrare reusita care va face cartea de vizita si mai valoroasa !

  am fost printre cei care au asistat la acest eveniment, si ca salariat Dacia dar si ca trecator prin vreme….

  pacat era o EMBLEMA un SIMBOL la Moveni !

  mult succes !
  A.B.

 2.   PAUL said:

  7 martie, 2009 @ 16:50

  SINTETI CEI MAI TARI SANATATE DOMNULUI PATRON

 3.   cirtina mihai said:

  13 martie, 2009 @ 14:36

  cu siguranta cea mai tare firma din romania.bravo


Scrieti un comentariu